Додик: Република Српска слободна заједница и једина самоодржива

04.09.2019 Актуелно

 

Додик је истакао да Република Српска има све елементе државности и испуњава све критеријуме да буде међународно верификована као држава.

Захвалио је Србији и српском предсједнику Александру Вучићу за подршку и помоћ Српској, нагласивши да је Република Српска загледана у матицу Србију.

– Србија иде добрим путем на челу са предсједником Александром Вучићем који је успио заједно с нама да из буџета Србије финансира 63 општине у Српској и четири из ФБиХ. Само јака Србија може помоћи Српској – поручио је Додик, отварајући Дане Српске у Србији.

Он је нагласио да би, када би ишао до краја, могао да говори о томе да Република Српска и Србија јесу једно и да ће бити једно и да их ништа не може зауставити.

– Када бих ишао до краја могао бих да говорим о томе да јесмо једно и да ћемо бити једно и да нас ништа не може зауставити, ни тешки политички окршаји које водимо у Републици Српској у готово непријатељском окружењу већ двадесетак година борећи се за свој политички статус, аутономију коју смо освојили – истакао је Додик.

Он је истакао да су Срби с ове и оне стране Дрине дио једног народа и једне културе и стога предложио организаторима ове манифестације да се убудуће зове Дани Српске и Србије.

Додик се у изјави за РТРС захвалио свима онима који су учествовали у организацији ове важне манифестације.

– Надам се да ће ова манифестација бити веома посјећена у многим градовима Србије и вјерујем да ћемо већ од наредне године организовати сличан догађај – Дани Србије у Републици Српској – нагласио је Додик.

Архива