Додик: Нема сагласности о НАТО путу

27.09.2019 Вијести

Додик каже да Палмер има право на такав доживљај, али да се реално гледано то може описати као његов и Комшићев сан, а не као нешто што би могли да постигну.

Он је нагласио да је Комшић склон да злоупотребљава позицију предсједавајућег Предсједништва БиХ и да не представља реално ситуацију у БиХ по питању НАТО-а.

– И онда су се нашла два истомишљеника која покушавају да саопштавањем неистина направе неки продор – рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је нагласио да га чуди да је тако озбиљан амерички политичар или политичар који претендује да буде озбиљан могао себи да дозволи „такву карикатуру“, вјероватно, уважавајући Комшићев покушај да се „намјести“ као неко ко нешто зна.

Коментаришући тврдње појединих опозиционара и медија да се на Мањачи ових дана одржава НАТО вјежба, Додик је рекао да те вјежбе нема, нити ће је бити, те да је све то лажна представа да би јавности били предочени алармантно неки детаљи.

– Jавност зна да је прије годину и нешто било договорено одржавање НАТО вјежбе на Мањачи гдје би са бањалучког аеродрома требало да полијећу амерички авиони `Ф10` који носе искључиво муницију и бомбе са осиромашеним уранијумом, те да на Мањачи буду циљеви које би они гађали. Када је то дошло у Предсједништво БиХ ја сам одбио такву могућност и та вјежба се не одржава. Никаквих `Ф10` авиона нема, на Мањачи нема ниједне НАТО јединице – нагласио је Додик.

Према његовим ријечима, на Мањачи се налази један број посматрача који посматрају редовне вјежбе припадника Оружаних снага БиХ.

– Општа галама, коју чујем ових дана од разних опозиционара, у функцији је стварања атмосфере која би требало да њима иде у корист. Њима је дозвољено да праве различите перформансе на бази лажи – каже Додик и поручује да данашња власт у Републици Српској озбиљно ради свој посао и да није могуће да у Предсједништву БиХ буде било какве одлуке о томе да НАТО за вјежбе може користити авионе на простору Српске.

Архива