Цвијановић: Задовољна сам радом Владе

16.09.2019 Актуелно

 

– Знам да свака влада има одговорност за многе процесе у друштву, што није једноставно. Влада се бави буџетским корисницима, обезбјеђује социјална давања, реализује инфраструктурне пројекте, ради на развоју Републике, улаже у младе, односно оне који показују резултате, а за све ово је одговорност, заиста, велика – рекла је Цвијановићева.

Она каже да реализација одређених пројеката касни јер за њих треба сагласност са нивоа БиХ, гдје још није фомирана власт.

– Слушам пручу о томе да би требало конституисати парламент БиХ како би били ратификовани неки споразуми који су у процедури три године. Ко је био власт у посљедње три године на нивоу БиХ и да ли је ово могло бити ријешено? Нажалост, много је неких елемената који оптерећују – додала је Цвијановићева.

На питање да ли ће услиједити додатна реконструкција Владе Српске, након што је министарка трговине и туризма Републике Српске Драгица Ковач понудила оставку, Цвијановићева је рекла да се за ову оставку знало и раније, а да додатне промјене зависе од процјене политичких партија да ли њихови министри остварују предвиђене резултате.

Архива