Бијељина: Отворен нови погон фабрике ПАСС

04.09.2019 Актуелно

Вишковић је рекао да предузеће ПАСС запошљава 550 људи са тенденцијом да тај број ускоро повећа и на 1.000.

– У разговору са директором ове фирме у Бијељини Радом Малетићем чуо сам да ових 550 људи у просјеку има плату од 1.000 КМ уз топли оброк, на шта се редовно плаћају обавезе и доприноси држави – навео је Вишковић.

Он је рекао да већински власник ове компаније у Њемачкој Филип Пас, са којим је отворио нови пословни објекат фирме, намјерава да погоне из Пољске који запошљавају око 3.500 радника пресели у Републику Српску.

– Договорили смо се за почетак да буде запослено око 1.000 до 1.200 људи, јер тренутно немамо производни капацитет за 3.500 људи – рекао је Вишковић новинарима након обиласка новог пословног објекта фирме ПАСС у Љесковцу код Бијељине.

Он је додао да ће то сигурно бити реализовано, али да може бити и на некој другој дестинацији у Републици Српској.

– То заправо значи да страни инвеститори препознају услове у Српској и долазе на ове просторе гдје отварају своје погоне – рекао је Вишковић.

Премијер Српске је нагласио да је интерес Републике запошљавање људи, а страном инвеститору је намјера да направи бизнис и профит, тако да је рачуница обострано чиста.

– Радници у овој фирми раде за познате свјетске брендове – Мерцедес, Бе-Ем-Ве, Волво и све произведено извозе. То је нешто што свакој влади и премијеру на неки начин треба да импонује – поручио је Вишковић.

Он је рекао да ће Влада Српске учинити све да помогне предузећу ПАСС да би се ова производња у наредном периоду ширила.

Архива