Бања Врућица обиљежила вијек постојања

11.09.2019 Актуелно

 

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да Здравствено-туристички центар Бања Врућица, који биљежи позитивне резултате, запошљава 400 људи, редовно извршава обавезе према радницима и држави, представља позитиван примјер приватизације и треба га унапређивати.
Она је нагласила да је Бања Врућица примјер како институције и приватни сектор могу добро заједно функционисати.

Цвијановићева је истакла да је Бања Врућица на европском тржишту и може ићи раме уз раме и са неким много већим бањским центрима, који су деценијама уживали неку другу врсту подршке или су на развијенијим просторима.

– Обиљежавамо вијек постојање овако важног ресурса и поносна сам на све што је овдје урађено, знајући да је посебно за вријеме рата и након рата овдје било и девастирано подручје. Требало је много уложити, одређени ресурси су изгубљени, потенцијали и капацитети људи су биле негдје другдје, није се могло пословати адекватно – изјавила је Цвијановићева и додала да је требало све то реновирати и напревити модерно здање.

Она је нагласила да је Бања Врућица ресурс и Теслића и Републике Српске, а у неком претходном периоду била је ресурс цијеле бивше Југославије.

Директор здравствено-туристичког центра Бања Врућица Драган Богданић поручио је вечерас да ће се наставити са активностима како би се унаприједили капацитети ове установе, која пружа прије свега медицинску рехабилитацију, али је и центар за одмор и рекреацију.

Он је нагласио да је Бања развила и туризам и угоститељство и да те услуге користе сада људи из региона и Европе.

Он је захвалио за добру подршку коју је Бања имала од републичке власти, посебно у протеклих десет-двадесет година, као и запосленима у Бањи и корисницима ове установе на указаном повјерењу.

Он је честитао јубилеј свим запосленим у Бањи и захвалио окупљенима који су дошли да заједно обиљеже овај догађај.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да Здравствено-туристички центар Бања Врућица у Теслићу остварује 23 одсто укупних ноћења у Српској и представља примјер добре приватизације државног капитала.

Вишковић, који присуствује свечаној академији поводом 100 година Здравствено-туристичког центра Бања Врућица, рекао је новинарима да је тај јубилеј велики догађај не само за овај центар, већ и за Теслић.
– Оно што је најважније за Републику Српску и за овај здравствено-туристички центар јесте да је ово примјер успјешне приватизације, да имамо више од 400 запослених, а оно што Влада посебно поздравља, јесте да је менаџмент ове установе својим запосленим исплаћује и 13. плату – нагласио је Вишковић.

Архива