Вишковић у Требињу – Почињу радови на изградњи зграде Гимназије

29.08.2019 Актуелно

Изградња ове зграде коштаће, према процјенама, око 12 милиона евра.

Церемонији су присуствовали и градоначелник Требиња Мирко Ћурић и извршни директор Савеза општина источне Херцеговине Лука Петровић и херцеговачки инвеститор Родољуб Драшковић.

Градња новог објекта, у коме ће бити смјештена Гимназија која носи име по чувеном Требињцу – српском писцу, пјеснику и дипломати Јовану Дучићу, дуго је најављивана у Требињу. Задужбинар ове школе биће Драшковић.

Драшковић је рекао да се нада да ће овај велелепни објекат, поред зграде Регулаторне комисије за енергетику Републике Српске, бити завршен до данашњег дана наредне године.

Према пројекту, зграда Гимназије, која ће бити задужбина инвеститора Родољуба Драшковића, простираће се на 7.000 метара квадратних, имаће три спрата са 24 модерно опремљена кабинета, амфитеатар, лабараторије, библиотеку и спортски комплекс.

Вишковић је захвалио Драшковићу што се одлучио за реализацију своје задужбине, која ће омогућити да Херцеговина постане центар образовања 21. вијека.

– Господин Драшковић је препознао шта је најбитније за Републику Српску, а то је образовање. Са младим образованим људима будућност имају и Требиње, и Херцеговина, и Српска – истакао је Вишковић.

Он је рекао да ни много већи градови немају овакву зграду, у којој ће, осим учионица и кабинета, бити и модерно опремљене лабораторије, амфитеатар, библиотека, спортски комплекс и други садржаји.

Вишковић је нагласио да је Родољуб Драшковић овим потезом преузео обавезу Владе Српске и ресорног министараства.

Архива