Кошарац: Дјетињасте политичке игре Изетбеговића и Шаровића путем истог медија из Српске

04.08.2019 Актуелно

 

– Најприје се, путем истог медија из Републике Српске, оглашава Бакир Изетбеговић, износећи низ неистина, паушалних политичких оцјена, те оптужби на рачун предсједника Додика, а онда се, у очигледно договореном сценарију, на то надовезује Мирко Шаровић, који Бакирову изјаву користи за нови напад на Додика и СНСД. То су смијешне и дјетињасте политичке игре на које грађани Републике Српске неће насјести – поручио је Кошарац.

Кошарац је изјавио Срни да „Шаровић користи лажне Изетбеговићеве изјаве како би покушао да опере сопствене политичке грешке, каквих је било много у протекле четири године, током којих су Шаровић и СДС слијепо слушали Изетбеговића и проводили пробосанску унитаристичку политику на штету интереса Републике Српске и српског народа“.

– Све оно што је радио СДС у протекле четири године, Изетбеговић и Шаровић заједнички покушавају да припишу СНСД-у и Додику, који су досљедно бранили и чували Републику Српску и њене институције. То ће чинити и у овом и сваком другом мандату, свиђало се то Изетбеговићу и Шаровићу или не – нагласио је Кошарац.

Он је поручио да грађани Републике Српске и Источног Сарајева никада неће заборавити Шаровићеву ружну политичку прошлост, а посебно Шаровићеву изјаву да га не обавезују нити интересују ставови Народне скупштине Републике Српске.

– Уколико заиста жели да промијени политику СДС-а, Шаровић би требало да изађе из Изетбеговићевог чврстог загрљаја и да престане да обмањује јавност јефтиним политичким триковима које са Изетбеговићем договара у бошњачким обавјештајним кухињама – закључио је Кошарац.

Архива