Китаровићева имала довољно елемената за изјаву о БиХ

01.08.2019 Актуелно

Коментаришући изјаву хрватске предсједнице Колинде Грабар Китаровић да је БиХ „под контролом милитантног ислама“ и да „Босном и Херцеговином управљају људи повезани с Ираном и терористичким организацијама“, Додик је рекао да вјерује да је Китаровићева, на основу прикупљених података хрватских обавјештајних структура, имала довољно елемената за такву тврдњу.

Он је подсјетио да су након те изјаве услиједила појединачна реаговања из БиХ, али да Босна и Херцеговина нема и не би требало да заузима став о томе.

 

Додик је рекао да је свима добро позната чињеница да се у БиХ десило неколико терористичких напада, као и да је на поједним мјестима истицана застава Исламске државе и да се периодично одржавају састанци вехабијског покрета.

– Јасно је да нису сви Бошњаци/муслимани терористи, али је исто тако јасно да су сви они који су чинили терористичка дјела у БиХ муслимани – навео је он.

Додик је нагласио да је изјава хрватске предсједнице мотивисана и чињеницом из прошлости – да је Хрватска омогућила да 4.500 муџахедина прође у БиХ и почини стравичне злочине које нико из свијета није хтио да види.

– Нису хтјели да гледају одсијецање глава, док се то њима није почело дешавати – рекао је Додик.

 

Архива