Додик: Ауто-пут и дрински насип наставак улагања у Семберију

02.08.2019 Актуелно

Ауто-пут кроз Семберију и дрински насип су капитални пројекти који се очекују у Семберији. Тиме ће бити постигнути бржи проток људи и саобраћаја с једне стране, а с друге заштита семберског становништва од високих вода, истакнуто је у разговору Додика с руководством бијељинског СНСД-а.

– Иза нас су остали велики пројекти – болница, проточни канал, облазница, знатна средства за подршку пољопривреди. Драго ми је да је Бијељина ријешила значајне инфраструктурне проблеме – навео је Додик.

Он је истакао да ће почети и изградња ауто-пута, те да још треба завршити одређене формалности, чије ријешавање је у току.

На састанку је истакнуто да ће Електро Бијељина наредне седмице потписати угвор о санацији и реконструкцији нисконапонске мреже у вриједности 7,5 милиона евра.

– Тај пројекат ће Бијељина изводити са властитокм радном снагом и својом механизацијом, а на крају ће укупна вриједност бити 25 милиона КМ, са даљинским очитавањем бројила – истакао је Недељко Ћорић, посланик СНСД-а у НСРС и финансијски директор Електро Бијељине.

Пројекти изградње спортских сала у Бијељини, за шта је новац обезбиједила Република Србија, нажалост, касне због инертности локалне власти у приприми пројектне документације, истакнуто је на састанку.

 

Архива