Додик: Паљанска општина међу најперспективнијим

28.08.2019 Актуелно

– Пале су данас велико градилиште, имајући у виду да значајан дио Олимпијског центра `Јахорина` припада овој општини. Не треба говорити колико је то значајно за саму Српску и њену привреду и добар рад локалне управе – рекао је Додик на обиљежавању Дана и крсне славе општине Пале Успења Пресвете Богородице.

Он је похвалио начелника општине Бошка Југовића и његов тим, за које је рекао да су у посљедње двије године учинили све да Пале уведу нову методологију у односу на према инвеститорима, према развоју, да ријеше нагомилане проблеме из прошлости и да се упуте ка стварању што бољих услова за инвестирање.

Додик је подсјетио да је Влада Српске у Олимпијски центар „Јахорина“ уложила знатна средства и да је то данас један од најреферентнијих зимских центара у овом дијелу Европе.

Он је нагласио да се инвестиције настављају, као што је наставак изградње гондоле према Јахорини, а у перспективи и изградња гондоле из Лукавице, општина Источно Ново Сарајево, према тој планини, што ће побољшати квалитет живота и начин привређивања на овом просторима.

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом служио је у Цркви Успења Пресвете Богородице на Палама свету литургију поводом Дана општине и крсне славе – Велике Госпојине.

Након литургије услиједила је литија улицама Пала, а потом су на централно спомен-обиљежје погинулим борцима у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату положени вијенци палим борцима, а том догађају присуствовао је, осим Додика, и премијер Републике Српске Радован Вишковић.

Архива