Додик: Помоћ Србије никад није била већа, захвалност Вучићу

27.08.2019 Актуелно

Додик посебно захваљује предсједнику Србије Александру Вучићу на његовом разумијевању за позицију Републике Српске и на политичком и на економском плану, те истиче да је у посљедње вријеме Србија одобрила преко 32 милиона евра помоћи за локалне заједнице у Републици Српској.

Каже да је тих 25 милиона евра највећи и најзначајнији обим помоћи који је Република Српска икад имала од Србије, те додаје да „само велико разумијевање предсједника Вучића значи да је то могуће“.

Према његовим ријечима, све општине као и четири у Федерацији БиХ које имају српску већину добијају помоћ од Србије.

Додик је због тога захвалио предсједнику Вучићу и његовом тиму, министру финансија Србије, премијерки Ани Брнабић као и цијелој Влади и свима окупљенима око идеје да се помогне Републици Српској.

У разговорима јуче и данас са Вучићем договорено је да се помогне и општинама у Федерацији БиХ са већинскм српским становништвом које, како Додик наводи, федерални органи власти у Сарајеву потпуно запостављају, гдје се узурпирају многа права одлучивања о инфраструктурним стварима и ресурсима и гдје се покусавају деградирати јавни сектори, попут здравства, образовања.

– Захваљујући Србији моћи ћемо ове године да концентришемо подршку Дрвару од милион евра – каже Додик, те наводи да ће и друге општине, попут Босанског Грахова, Гламоча и Босанског Петровца добити додатно по 250.000 до 300.000 евра за рјешавање инфраструктурних проблема.

У Босанском Грахову ћемо обновити кућу и спомен дом Гаврилу Принципу, рекао је Додик.

– Помоћ Србије општинама у Републици Српској и Федерацији БиХ биће обимна и утицаће значајно на стање и стабилност наших јавних рачуна и рјешавање инфраструктурних проблема – навео је српски члан Предсједништва БиХ и додао да у Републици Српској подржавају напоре Вучића у стабилизацији Србије.

– Кад чујем понекад критике на било шта што су Срби урадили, знам да то раде људи који никад ништа нису урадили – рекао је Додик и закључио:

– Мислим да Вучић добро води Србију и у том погледу желим још једном да изразим захвалност.

 

Архива