Додик: Некоме у интересу да сруши споразум изборних побједника

19.08.2019 Актуелно

Додик је новинарима у Добоју рекао да је све у вези Споразума, који су потписали изборни побједници, беспотребно искомпликовано.

Када је ријеч о сутрашњој редовној сједници Предсједништва БиХ, Додик је поновио да неће гласати за Годишњи национални план.

– Нећу гласати за АНП, не зна се ни ко га је писао ни шта желе с њим. Много је тамо неких реформи, попут реформе полиције и ја нећу на то пристати – истакао је он.

Додик је рекао да је предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић сазивањем сједнице на чијем се дневном реду налази АНП, урушио добру атмосферу након Споразума о формирању власти.

– Та добра атмосфера урушена је Комшићевим од раније познатим захтјевима. Тражио сам да буде заказана ванредна сједница да бисмо операционализовали тај страначки споразум, али је он сматрао да прије тога треба да закаже редовну сједницу, што је његово право као предсједавајућег – рекао је Додик.

Коментаришући данашњи састанак Комшића са америчким и британским амбасадором у БиХ Ериком Нелсоном и Метјуом Филдом, Додик је нагласио да странци не би требало да се мијешају у унутрашње ствари, али да Комшић има право да се састаје с ким жели.

Архива