Цвијановић: Није потребно издвајање додатних средстава за Оружане снаге БиХ

09.08.2019 Вијести

– Морамо имати у виду шта су стварне потребе ове земље када је ријеч о Оружаним снагама БиХ и да ли је потребан додатни издатак, с обзиром на њихову улогу и ако се зна да не очекујемо да се боре против било кога – рекла је Цвијановићева новинарима у Мркоњић Граду.

Цвијановићева је на питање новинара како коментарише изјаву лидера СДА Бакира Изетбеговића да је потребно додатно издвајање средстава за Оружане снаге БиХ, подсјетила да је њихов мандат лимитиран и да оне не представљају оно што су неке друге оружане снаге.

– Свака помијерања према неком војном савезу подразумијевала би прописане услове о издвајању новца из буџета у односу на бруто домаћи производ , што није потребно – додала је она.

 

Цвијановићева сматра да новац може бити корисније употријебљен за многе друге намјене, међу којима су инфраструктура и здравство.

– Нисам сагласна са онима који имају амбиције када је ријеч о Оружаним снагама БиХ и издвајању средстава за одбрану, знајући да је БиХ у статусу каквом јесте и да је Република Српска опредијељена за војну неутралност, што је показала усвајањем Резолуције, а знамо и како су опредијељени и наши грађани – навела је она.

Архива