Цвијановић: Међу кандидатима на локалним изборима и стара и нова имена

29.08.2019 Актуелно

 

Цвијановићева је нагласила да СНСД као велика и организована политичка партија никада нема класичне припреме за изборе, јер су њени представници стално на терену, са грађанима и слушају њихове потребе и захтјеве.

– Имамо тај формално прописани дио, односно кампању када се све сумира и иде од града до града. Наша кампања је наш однос према грађанима и то је нешто што се дешава свакодневно у континуитету ево већ 13 година, колико смо на власти. Ми смо у сталном контакту са људима, планирамо и реализујемо пројекте, објашњавамо људима шта смо урадили, шта нисмо успјели – нагласила је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, СНСД нема класичне припреме за изборе осим тих организационо-техничких ствари и те предизборне визуре у којој се дешавају митинзи и оно што чини предизборну кампању.

Она је навела да је СНСД стално у припреми јер стално и управља свим процесима и слуша шта грађани кажу – гдје треба школа, болница, обданиште, гдје треба направити пут и слично.

 

– Наш задатак је и да водимо рачуна да институције Републике Српске функционишу, да држимо политичку стабилност која је основа свега, јер без ње нема ни економских питања којима можемо да се посветимо – истакла је потпредсједник СНСД-а.

На питање каква је сарадња СНСД-а са коалиционим партнерима, да ли је сав терет власти на СНСД-у, као најјачој политичкој партији, односно да ли је СНСД највише изложен нападима и критикама, за разлику од осталих странака које чине коалицију, Цвијановићева је рекла да у свакој коалицији највећа партија носи и највећу одговорност за одређене ствари, али као по некој матрици када се дешавају добре ствари и успјеси онда су сви подједнако заслужни за тај успјех.

– Са друге стране, када се деси неки неуспјех, а којег у сваком послу мора да буде, онда мање партије, коалициони партнери, не дијеле те неуспјехе. Они су тада негдје са стране, не дају изјаве и ту неку линије одбране чини опет највећа партија – рекла је Цвијановићева, додавши да не мисли да је то неприродно и да све коалиције тако функционишу.

Они велики су ту и за добра и за лоша времена, каже Цвијановићева, док мање партије воле дијелити успјех, али не воле бити дио неуспјеха.

– Не могу рећи да то не разумијем, мада је некада фрустрирајуће али то је просто политички миље и као таквог га прихватите – рекла је она.

Цвијановићева је навела да је као предсједник Владе, у чијем саставу су биле три коалиционе партије, била задовољна односом који је имала са министрима и предсједницима тих партија, те није било неких посебних проблема.

– И ако је било неко незадовољство, све су то углавном биле рјешиве оперативне, дневне ствари и нека неслагања у вези са појединим одлукама, али та коалиција је тада изнијела много тешких ствари на својим леђима, економских, финансијских и политичких изазова и да није било те упућености једних на друге сигурно је да не би било резултата које смо постигли – рекла је Цвијановићева.

Она је додала да је сада та коалиција много шира, а самим тим већа је и скупштинска подршка што је много боље, јер има више актера са којима се могу договарати одређене ствари, што је увијек важно за Владу и њен рад.

Архива