Цвијановић: Дервента – организована, успјешна и стабилна општина

28.08.2019 Актуелно

 

– То је све резултирало значајном пословном иницијативом, бројним привредним субјектима и дефинитивно су сврстани у врх свих привредних активности када је у питању цијела слика о Републици Српској – рекла је Цвијановићева новинарима пред почетак свечане сједнице локалне скупштине поводом Дана ове општине – Велике Госпојине.

Цвијановићева је истакла да је општина Дервента дала значајан допринос извозу и свим другим привредним активностима.

Она је рекла да је то утолико значајније, уколико се зна колико је Дервента била порушена, колико је страдала и имала жртва у протеклом рату који се није десио тако давно.

– Али, ићи овако крупним корацима све те године и доћи данас на овај развојни ниво општине, јесте велика ствар – навела је Цвијановићева.

Она је истакла да су републичке институције претходних година у општину Дервента уложиле близу 60 милиона КМ, подржавајући све оне важне пројекте које су локалне власти испостављале као приоритет за грађане.

Предсједница Српске је напоменула да су у прошлој години републичке институције у ову општину уложиле милион КМ.

Цвијановићева је рекла да се као предсједник Републике Српске труди да подржи све добре пројекте, од спортских терена, вртића и свих потреба које су важне за развој ове локалне заједнице.

Она је изразила задовољство што има добру сарадњу са том локалном заједницом
и што је та сарадња увијек резултирала добрим пројектима.

Предсједница Српске је изразила задовољство што Дервента иде крупним корацима напријед и што прославља разне стогодишњице и друге важне јубилеје.

– То показује да Дервента има традицију, да постоји континуитет без обзира на тешка времена која су прекидала тај цјелокупни развојни пут ове локалне заједнице – закључила је Цвијановић.

Начелник општине Дервента Милорад Симић рекао је да је задовољан чињеницом да је након протеклог рата Дервента искорачила као феникс напријед, јер је послије Вуковара била најпорушенија општина на овим просторима.

Симић је рекао да данас са поносом може рећи да се ова локална заједница налази у самом врху Републике Српске по многим параметрима.

– Ово нам је само старт да идемо даље и напријед, да градимо, запошљавамо, да извозимо, привлачимо страни капитал и да своју инфраструктуру прилагођавамо потребама наша 824 привредника – закључио је Симић.

У општини Дервента данас се обиљежава Дан општине.

Архива