Цвијановић: Обавеза институција је да препознају потенцијале младих

29.08.2019 Актуелно

 

У интервјуу за СРНУ, предсједница Српске говорила је и о подршци дјеци и младима.

– Немали број дјеце и младих из Републике Српске остварио је значајне резлултате на међународним такмичењима, и срећна сам због чињенице што сам била дио те подршке – изјавила је предсједница Српске Жељка Цвијановић.

– Морамо градити такав однос у којем се награди онај ко је у себе уложио, онај ко успије са оствари неки добар резултат. Ми се у оквиру образовног система, а ја то могу говорити и као некадашњин просветни радник, на један посебан начин више бавимо онима који постижу резултате да бисмо их некако подстакли да постигну добар резултат – додала је Цвијановићева.

Неће изостати ни помоћ и подршка обољелој дјеци и њиховим породицама.

Апарат намијењен дјеци са поремећајима или проблемима у кретању, а који је набављен средствима прикупљеним у оквиру акције „С љубављу храбрим срцима“ је инсталиран и биће промовисан наредног мјесеца.

– Оно што ме чини посебно поносном у овим акијама које је још предсједник Милорад Додик покренуо прије 7-8 година од почетка свог мандата, је чињеница да није ставр у новцу. На крају, институције ће обезбиједити новац за нешто штоје потребно. Битна је чињеница да смо ми сви у таквим ситуацијама мобилисани заједно, као друштво – каже предсједница Српсе и закључује: „Ако смо једном члану друштва, а посебно дјетету, помогли, онда смо испунили мисију.“

Архива