Отворен мост у Челинцy – Cрбија увијек уз Српску

25.07.2019 Актуелно

Мост су свечано отворили предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Зоран Ђорђевић и начелник општине Челинац Момчило Зељковић.

Цвијановићева је рекла да је жеља републичких власти да свака општине у Српској добије оно што јој је потребно – мост, школу, пут…

Она је истакла да је важно што је Србија увијек уз Српску, захваливши премијерки Србије Ани Брнабић и предсједнику Александру Вучићу.

– И овај мост је наш заједнички успјех, много је пројеката, Србија је оставила траг у свакој нашој општини – нагласила је предсједница Српске.

Цвијановићева је навела да је данас стављен у функцију веома важан мост који ће ријешити питање поплава у Челинцу које су задавале велике муке становницима општине.

– Поносна сам што сам у вријеме док сам била предсједница Владе донијела и ову одлуку да се изгради овај мост и да се ријеши проблем поплава знајући да смо имали тешка искуства – рекла је она, нагласивши да јој је посебно драго што је ово још један од објеката који је финансијски подржала Србија.

Начелник општине Момчило Зељковић рекао је да Челинац данас има троструки повод за славље, јер слави Дан општине, крсну славу и отварање новог градског моста.

Зељковић је раније рекао да је локална Скупштина једногласно одлучила да нови мост носи назив Градски мост „Србија“, јер је донирала 250.000 евра за његову изградњу.

Пропусна моћ моста је 850 метара кубних у секунди, што је два и по пута више од пропусне моћи старог моста, који је оштећен у претходним поплавама. Мост је дужине 48, а ширине 16 метара.

Отварању моста претходила је свечана сједница поводом Дана и славе општине Челинац на којој су додијељене плакете и захвалнице и другим заслужним појединцима и колективима.

Највеће општинско признање уручено је министарки за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренки Голић.

Архива