Додик и Ћурић најавили реконструкцију требињске болнице

12.07.2019 Актуелно

У Требињу су успјешно реализовани бројни пројекати подршке породици, али и инфраструктурних и туристичких пројеката. На томе се неће стати, најављено је данас – већ су у плану нови развојни подухвати.

– У наредној години ћемо ући у пројекат реконструкције болнице у Требињу, али и реализацију других пројеката. Заиста могу да искажем само похвале на рад и посвећеност послу градоначелника Ћурића и његове екипе – истакао је Додик.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић истакао је подршку влада Републике Српске и Србије при реализацији развојних пројеката на подручју града.

Он је казао да је Додика упознао са чињеницом да је Требиње град који предњачи по програмима подршке породици и инфраструктурним пројектима у цијелој Републици Српској.

– Значајне пројекте морамо да испланирамо, а неколико их већ имамо испланираних. имамо обезбијеђена одређена средства, али у наредном периоду средстава неће недостајати, то је закључак данашњег састанка. Ми само требамо да спремимо пројекте и надамо се да ће они у наредном периоду бити реализовани – рекао је градоначелник Требиња.

Оцијењено је да ресурси Електропривреде Републике Српске, чије је сједиште у Требињу, и даље треба да буду један од замајаца развоја и Требиња и Херцеговине.

– Подржаћемо све што Електропривреда Републике Српске овдје овдје учини, а што има општи локални карактер. То се видјело и до сада, али биће израженије у будућности. То је и одговорност овог јавног предузећима према ресурсима Херцеговине – поручио је Додик.

Осим реконструкције болнице, у идућој години требало би да почне реализација и других значајних пројеката у области инфраструктуре , туризма и пољопривреде.

Архива