Цвијановић: Политичко Сарајево све блокира у БиХ, али Српска функционише

30.07.2019 Актуелно

– Српска има своје институције, кредибилитет, рјешава проблеме грађана и показује да је у стању да ради све оно што БиХ није – рекла је Цвијановићева.

Она је изјавила новинарима да је смијешна ситуација што ће Денис Звиздић из СДА ускоро обављати двије функције – предсједавајућег Савјета министара БиХ и преузети предсједавање Представничким домом парламента БиХ.

– Он ће то ријешити на неки, формално, другачији начин, али ми смо беспотребно доведени у ситуацију да толико мјесеци немамо формирану власт на основу остварених изборних резултата. Све то је резултат разних игара, укључујући и избор новог руководства СДА, па сви морамо бити таоци једне такве ситуације – оцијенила је Цвијановићева.

 

Она је поновила да треба да се формира власт на нивоу БиХ и да се спроведу изборни резултати.

Када је ријеч о најавама из ПДП-а и СДС-а да је могуће формирати Савјет министара без коалиције окупљене око СНСД-а, Цвијановићева, која је и потпредсједник СНСД-а поручила је нека формирају ако могу, те да свака партија има своје политичке потезе.

Говорећи о састанку лидера СНСД-а Милорада Додика и предсједника ДНС-а Марка Павића, Цвијановићева је рекла да је важно да одржавају добре контакте у оквиру коалиционе групације која се проширила након протеклих избора.

– То је сада једноставнија и боља ситуација, али подразумијева и да одређене ствари, обавезе и права морате дијелити са више учесника него раније – објаснила је Цвијановићева.

Архива