Цвијановић: Неформирање власти на нивоу БиХ је намјерна блокада

31.07.2019 Актуелно

 

Цвијановићева је рекла да СДА воли стално да блокира, условљава и измишља услове који нису услови.

– Шта год покушате урадити – наиђете на милион баријера, када год хоћете да ријешите неко практично питање – немате саговорнике, када год искажете неку своју потребу – хистерично Сарајево направи прворазредну политичку проблематику. То је амбијент у којем је тешко функционисати – оцијенила је Цвијановићева.

Она је поручила да је стабилан систем у Српској која има стабилан буџет и извршава обавезе према својим грађанима, а њене институције знају шта раде.

 

Одговарајући на новинарско питање како коментарише да нема ко да погледа ревизорске препоруке за институција БиХ за 2018. годину јер нису формиране институције у Сарајеву, Цвијановићева је рекла да неформирање власти на нивоу БиХ представља намјерну блокаду јер НАТО није стварни услов него измишљена тема.

Она је навела да је многим странцима данас јасно да то нису никакви услови и стварна опредјељења када је ријеч о НАТО-у.

– НАТО није стварни услов, већ измишљена прича и тема да би се могло довољно дуго одуговлачити са успостављањем институција и провођењем изборних резултата. Задовољна сам у свему томе што у Српској влада апсолутни ред, јер имамо успостављене институције и одмах смо спровели изборну вољу грађана – додала је Цвијановићева.

Она је подсјетила да је Влада Српске формирана још пред крај прошле године, да је усвојила буџет и све остале стратешке документе.

– ФБиХ још нема нову владу, на нивоу Савјета министара још немамо никаква права кретања. Заробљеници смо разних ситуација, а прво те да СДА воли стално да блокира, условљава и измишља услове који нису услови – рекла је Цвијановићева.

Она је навела да је Српска заробљеник док чека све њихове изборе и реизборе и одређене ствари у њиховим политичким групацијама, док сачека да ријеше своје односе у ФБиХ у којој увијек постоји неки неред.

Архива