Вишковић позвао привреднике да размотре могућност улагања у Српску

30.06.2019 Актуелно
Вишковић је на састанку са привредницима из дијаспоре из њемачке покрајине Баден Виртемберг, који је одржан Штутгарту, истакао да ће Влада пружити максималну подршку сваком инвеститору који донесе одлуку да улаже свој капитал у Републику Српску.
 
Осим привредника из дијаспоре, састанку је присуствовао и њемачки привредник Мартин Шмукер, који је и један од представника њемачке привреде за Руску Федерацију, као и Оливера Минова Петмезас представник њемачке компаније Бош.
 
Вишковић и Шмукер су договорили да се у септембру ове године одржи привредни сајам за привреднике из Републике Српске како би се представили на њемачком тржишту.
 
Премијер Српске је поновио да Влада остаје опредијељена да подржи све привредне активности и креира амбијент који ће омогућити развој привреде и нових инвестиција.
 
Вишковић је упознао привреднике из дијаспоре са сетом закона које је креирала Влада Републике Српске, чији је циљ растерећење привреде и повећање плата у реалном сектору, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.
 
Он је нагласио да је приоритет Владе и њених институција јачање реалног сектора, отварање нових радних мјеста, привлачење инвестиција, те креирања повољнијег пословног амбијента за домаће и стране инвеститоре.
 
Током састанка, који је одржан у Представништву Републике Српске у Штутгарту, размијењена су мишљења о привредним потенцијалима којима располаже Република Српска, са посебним освртом на јачање економских односа и пословних прилика.
 
Вишковић је поручио да је Република Српска стабилна и чврста и да жели да заједно са људима из Српске који живе у иностранству гради партнерство и ради на унапређењу односа, на обострано задовољство.
 
Шмукер је изразио захвалност на прилици да се састане са Вишковићем и најавио да ће ускоро посјетити Републику Српску да би разговарали о потенцијалним инвестицијама и заједничким пројектима.
 
Представници привредника су захвалили предсједнику Владе Републике Српске за посјету и истакли важност оваквих сусрета који доприносе јачању односа између матице и дијаспоре, посебно у области привреде чији је развој кључан за напредак друштва.

Архива