Ковачевић: Избором Шаровића неће бити заустављен пад СДС-а

30.06.2019 Актуелно

– Ми господина Шаровића памтимо првенствено по пријетећем тону и кажипрсту у Народној скупштини Републике Српске када је говорио да неће њему Република Српска и парламент Српске говорити шта ће он да ради као, како он сам каже, државни БХ министар – рекао је Ковачевић Срни.

Он је рекао да је ово за СНСД неприхватљив концепт и дијаметрално супротан од њиховог концепта, који каже да је Република Српска увијек на првом мјесту, да Српске увијек треба да буде што више, а БиХ само колико мора.

Ковачевић каже да су институције Републике Српске, првенствено Народна скупштина Српске, управо оно мјесто које СНСД-у одређује како ће да се понаша на нивоу заједничких институција у БиХ.

– Када бисмо посматрали ствари из само ускостраначких интереса, могли би рећи да смо ми задовољни исходом овог гласања на Скупштини СДС-а, с обзиром на то да је Шаровић управо персонификација свега овога о чему сам говорио и свега онога што је довело до тога да је СДС од тога, из позиције да је била најјача политичка странка у Републици Српској, спала да има два посланика у парламенту БиХ, за разлику од господина Милана Миличевића који није доживљен као неко ко заговара један такав политички концепт – рекао је Ковачевић.

Без обзира на све то, Ковачевић је честитао Шаровићу на избору и додао да се искрено нада да ће да разувјери и покаже да је Република Српска и њему и њима у СДС-у на првом мјесту.

– Надам се да ћемо у њима имати партнера за све оне изазове пред којима ће Република Српска да се нађе у наредном периоду. Без обзира на све то, ми ћемо увијек бити спремни да бранимо и штитимо Републику Српску – рекао је Ковачевић.

Архива