Кошарац: Контрола институција – разлог Изетбеговићеве опструкције избора СМ

26.06.2019 Актуелно

– Захваљујући послушном српском кадру и подршци дијела међународне заједнице, Бакир Изетбеговић у овом тренутку контролише већи дио заједничких институција, у којима се систематски ради против интереса српског народа и Републике Српске. Крши се Устав, закони, мораторијум о запошљавању и на силу се покушавају провести циљеви бошњачке политике, што доводи до хаоса који је за Републику Српску неприхватљив и неподношљив – нагласио је Кошарац.

Он је у изјави за Срну навео да је очигледно да овакво стање нису спремни да прихвате ни легитимни представници хрватског народа у заједничким институцијама БиХ.

– Први пут у историји постдејтонске БиХ десило се да на сједницу Дома народа парламента БиХ нису дошли легитимно изабрани представници Срба и Хрвата, што довољно говори о стању у каквом се БиХ у овом тренутку налази. Бакир Изетбеговић и његови ментори у појединим сарајевским амбасадама морали би добро да се замисле о томе какав хаос производе и шта ће бити резултат тог хаоса – поручио је Кошарац.

Он је нагласио да легално изабрани представници Републике Српске у заједничким институцијама неће попустити под било каквим притисцима и уцјенама и да ће бранити уставна и законска права Републике Српске и српског народа.

– Видим да су ови из Сарајева опет пронашли неке Србе из Републике Српске, који су најавили да ће тужити посланике СНСД-а и наших партнерских странака због наводног нерада у парламенту БиХ и недоласка на сједнице. То су чисте глупости јер никада, нико и нигдје није усвојио закон који спречава изабраног посланика да изрази свој политички став – нагласио је Кошарац.

Он је додао да је став СНСД-а и коалиционих партнера те странке потпуно јасан, уставан и законит.

– Ми тражимо да се одмах и безусловно формира власт на основу демократски изражене воље грађана на протеклим изборима. Ми не пристајемо на то да парламент БиХ на било какав начин даје легитимитет онима које српски народ у Републици Српској није изабрао да га представљају и у томе нема ништа нелегално, нелегитимно и противзаконито – поручио је Кошарац.

 

Архива