Кошарац: Лоша реприза демонстрације пробосанске политике СДС-а и ПДП-а

27.06.2019 Актуелно

– Јуче смо у Представничком дому гледали лошу репризу ситуације коју смо имали у протекле четири године, током којих су СДС и ПДП демонстрирали своју пробосанску политику, штитећи интересе бошњачких политичких странака и радећи против интереса српског народа и Републике Српске – нагласио је Кошарац у изјави за Срну.

Он је додао да су СНСД и коалициони партнери те странке препознали опасност оваквог дјеловања СДА и њихових послушника из СДС-а и ПДП-а.

– Посланици СДС-а и ПДП-а јучерашњим присуством на сједници подржали су опасну политику СДА по којој би Бакир Изетбеговић могао да бира послушне и подобне Србе за партнере у заједничким институцијама БиХ – упозорио је Кошарац.

Он је нагласио да је јучерашња сједница Представничког дома била у функцији намјере СДА, са једне стране, те СДС-а и ПДП-а, са друге, да по сваку цијену сачувају мјеста у постојећем Савјету министара, као и позиције тих странака у другим заједничким институцијама.

– Било је и трагикомичних ситуација у којима је посланик /Драган/ Мектић критиковао министра /Драгана/ Мектића или је министру /Драгану/ Мектићу давао нове задатке. То је апсолутно смијешна и неодржива ситуација, која никада није виђена у било којој парламентарној демократији на свијету – истакао је Кошарац.

Он је упозорио на то да је Представнички дом, захтјевом да комплетан Високи судски и тужилачки савјет поднесе оставку, изашао из оквира својих надлежности и директно подржао намјере СДА и дијела међународне заједнице да поново овладају правосудним институцијама на нивоу БиХ.

– У тој игри посланици СДС-а и ПДП-а у Представничком дому само су послушни извршиоци радова – констатовао је Кошарац.

Он истиче да су, захваљујући присуству посланика СДС-а и ПДП-а, у парламентарну процедуру у Представничком дому, без обзира што нису прошли у првом кругу гласања, ушли и неприхватљиви закључци о извођењу Оружаних снага БиХ на границе и размјештању миграната и на територији Републике Српске.

– Чак и ако прођу у другом кругу гласања, то су закључци само једног дома и по њима се не може поступати. У Дому народа такви закључци не могу проћи ниједан круг гласања јер то никада не би дозволила четири делегата СНСД-а – поручио је Кошарац.

Архива