Јединство Срба из региона

28.06.2019 Актуелно

 

Састанку су присуствовали премијер Радован Вишковић, предсједник Парламента Српске Недељко Чубриловић и српски представници из Хрватске, Словеније, Црне Горе и Сјеверне Македоније.

Положај Срба у региону није стабилан, али Република Српска има институционалне могућности да заштити и одбрани Србе и увијек пронађе модус за очување мира, изјавио је Додик.

– Република Српска има инструменталне и институционалне могућности да се српски народ одбрани и у самој БиХ али и многим другим мјестима. Основне вриједности и идентитет српског народа је нападнут али порука опет може да буде с оним с који се живи на тим мјестима мора се наћи модус да се живи у миру – поручио је предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Вучић је истакао да је на састанку показано јединство свих српских представника који иако не заступају исте политичке опције желе да очувају мирним средствима,српски национални идентитет, језик, традицију и културу.

Сви учесници су нагласила да је састанак одржан на важан и свети дан за Србе – Видовдан, дан побједа и пораза и да је посебно важно што је он данас обиљежен економским напретком Србије, отварањем цивилно – војног аеродром Морава у Лађевцима код Краљева.

Вучић је најавио наредни састанак крајем августа или почетком септембра на неком другом мјесту.

Архива