Позив на формирање власти без СНСД-а, позив на рушење демократског поретка

18.06.2019 Актуелно

 

– Ако је њихов циљ да, без обзира на изборни резултат у Српској, власт на нивоу БиХ увијек буде формирана тако да њен саставни дио из Републике Српске буду они који добију најмањи број гласова и они који нису СНСД, онда нема потребе да одржавамо изборе. У том случају СНСД и Српска ће морати размотрити неке нове кораке – нагласио је Ковачевић.

Према његовим ријечима, крајње је лицемјерно да о нераду Парламентарне скупштине БиХ говоре они који су одговорни за кризу у БиХ и који не дозвољавају да буду имплементирани изборни резултати.

– Још лицемјерније је да то раде они из Републике Српске који тренутно на рачун грађана Српске и БиХ примају плату и у Савјету министара и у Парламентарној скупштини БиХ као што су Драган Мектић и Мирко Шаровић – нагласио је Ковачевић.

Он је поручио да је крајње вријеме да се сви у БиХ уозбиље и да СНСД и његови коалициони партнери као изборни побједници у Српској, бошњачки изборни побједници СДА и њихови партнери и хрватски изборни побједници ХДЗ и његови партнери формирају власт.

– То је услов да почнемо да радимо оно што грађани од нас очекују и дајемо одговоре које од нас очекују партнери на међународном нивоу. Првенствено мислим на Европску комисију која је показала разумијевање и стрпљење за БиХ, али више неће да чека да они који кроз политичке уцјене желе да остваре своје јефтине политичке интересе – истакао је Ковачевић.

Архива