На Видовдан се са поносом присјећамо херојског пута ВРС

28.06.2019 Актуелно

– Сви ми који данас живимо у миру и слободи са посебним поштовањем и захвалношћу морамо чувати успомену на припаднике Војске Републике Српске чији су животи уткани у темеље Српске и његовати сјећање на њихову жртву, која нас трајно обавезује да чувамо, бранимо и градимо Републику – навела је Цвијановићева у честитки командату Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ бригадиру Милану Радојчићу, те официрима, подофицирима и војницима овог пука, као и свим некадашњим припадницима Војске Српске.

Иразила је увјерење да ће припадници Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука и у будућности, посвећени миру и јачању стабилности, са поносом и поштовањем, наставити да баштине свијетлу традицију Војске Републике Српске и професионално одговарају на све изазове.

– У име грађана Републике Српске и у своје име, упућујем вам искрене честитке поводом крсне славе Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука, са жељом да сваки наредни Видовдан прослављамо у још бољој и снажнијој Републици Српској – истакла је Цвијановићева.
Крсну славу Војске Републике Српске честитао је и премијер Републике Српске Радован Вишковић , уз поруку да је Видовдан дан који је дубоко уткан у биће српског народа и војника и од посебног значаја за Војску Републике Српске.

Вишковић је нагласио да је Војска Републике Српске дала немјерљив допринос у стварању и очувању територије, посебно становништва Српске.

– Српски војници су током свих претходних вијекова увијек бранили своја огњишта и свој народ, никад освајачки настројени а увијек за мир и слободу. На овај дан одајемо посебно почаст и изражавамо своје дубоко поштовање и захвалност према свим војницима Војске Републике Српске који су уткали своје животе у темеље Републике Српске – истакао је Вишковић у честитки.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је припадницима Трећег пјешадијског (Република Српска) пука Оружаних снага БиХ, официрима, подофицирима и војницима Видовдан.

Додик је нагласио да је Трећи пјешадијски /Република Српска/ пук, који је наставио да баштини тековине Војске Републике Српске, гарант опстанка Републике Српске и српског народа на овим просторима.

Он је истакао да су српска војска и српски народ по традицији слободарски, увијек на страни правде, мира и слободе.

– Војска Републике Српске основана је да би се заштитио српски народ и најчасније је утицала на стварање и очување Републике Српске. На овај дан посебно треба да се присјетимо војног пута Војске Републике Српске у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату, кроз шта је све прошла да би одбранила територију Републике Српске – поручио је Додик у честитки.

Додик је истакао да одавањем почасти погинулим борцима Војске Републике Српске, сви ми који данас живимо у миру и слободи, с дубоким поштовањем и вјечном захвалношћу треба да његујемо сјећање на њихову жртву која нас трајно обавезује да чувамо и бранимо нашу Републику и оставимо у насљеђе будућим генерацијама.

– Уз дубоко увјерење да ћемо и у будућности наставитии да његујемо традицију, желим вам срећну крсну славу, да је прославите свечано и достојанствено. Такође, желим вам много успјеха у даљем раду и личну и породичну срећу – нагласио је српски члан Предсједништва БиХ.

Архива