Два милиона КМ за европски Борац

10.06.2019 Актуелно

– Милион КМ ће бити уплаћен сада, а још милион КМ у наставку сезоне – рекао је Додик на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Додик је нагласио да ће ФК Борац са овим финансијским средствима бити један од најстабилнијих фудбалских клубова у Премијер лиги БиХ.

Он је истакао да ће институције Српске учествовати и у рјешавању проблема у вези са дуговима Пореској управи Републике Српске који су настали у претходном периоду.

Циљ подршке је да створимо услове да Борац изађе на европску сцену. Свједоци смо кретања које иде ка стабилизацији материјалних претпоставки за функционисање овог клуба – рекао је Додик.

Он је навео да су у том погледу остале одређене обавезе из прошлости које би требало да буду ријешене у року од 60 дана.

– Како бисмо изашли на европску сцену морамо имати перфектне финансије у клубу, а то подразумијева рјешавање ових нагомиланих проблема – рекао је Додик.

Према његовим ријечима, навијачи никада нису напустили Борац, нити Бањалучани који су вјеровали у њега и вољели га и када му није ишло.

– Због те љубави одлучио сам да подржим клуб који ће бити на понос свих навијача и цијеле заједнице. То неће бити лако, али вјерујем да ћемо у наредне три или четири године створити Борац који ће бити респектабилан, не само на фудбалској сцени у БиХ него и шире – рекао је Додик.

Он је изразио задовољство радом садашње Управе клуба, те поручио да не треба да се бави прошлошћу и стварима које су незаконито урађене у претходном периоду.

– То је посао контролних органа, те их позивам да провјере све шта се дешавало и да адекватно процесуирају сваког ко је, евентуално, учествовао у незаконитим радњама – рекао је Додик.

Предсједник ФК Борац Вицо Зељковић захвалио је за подршку, наводећи да без тога не би било могуће стварање великог и здравог Борца.

Архива