Додик: Српска не би изгледала овако да није било СНСД-а

02.06.2019 Актуелно

Додик је указао да ова странка не оклијева да постави српско национално питање у БиХ као своје најважније политичко питање.

Он је истакао да је СНСД увјерио народ и показао му да се бори за статус Републике Српске.

– Свјесни смо да у БиХ живе и други народи и да са њима морамо да пронађемо одређени модус, али он никако не смије бити на штету Срба, српских, националних и државних интереса – рекао је Додик новинарима у Бијељини гдје присуствује годишњем скупу Градског одбора СНСД-а.

Он је напоменуо да СНСД не одустаје од тога и да због тога из Сарајева упућују разне клевете на тај политички став, те поручио да ће ова партија, захваљујући огромној подршци, наставити са својом политиком која је „оно што народ разумије и што народ хоће“.

Додик је поновио да ће 15. јуна бити одржан Сабор СНСД-а на коме ће бити разговарано о активностима странке, о ономе шта је до сада урађено и о будућим плановима.

– У животу, као и у политици, постоје велике и мале побједе, али ја бих рекао да су СНСД-у све побједе које смо остварили посебне. Биле су посебне зато што смо то носили са посебним ентузијазмом и вољом коју смо имали у СНСД-у – рекао је Додик.

Он је додао да данас у Бијељини разговара са активистима Градског одбора СНСД-а о досадашњем раду странке, али и о будућим плановима.

Додик је подсјетио да је прије неколико дана боравио у Бијељини, гдје су отпочеле активности на два важна пројекта, од којих је први изградња ауто-пута који ће Српску спојити са Србијом, о чему је разговарао са локалним властима у Бијељини, те најавио да ће за два мјесеца поново доћи да сагледају шта је урађено.

– Вјерујем да ћемо већ на рану јесен овдје имати конкретне радове, сада рјешавамо питања трасе, а треба да се упустимо у рјешавање имовинско-правних односа и пројектовање – рекао је Додик.

Он је указао и на важност изградње Дринског насипа, који треба да одбрани од поплаве цијели простор Семберије.

– Мислим да ова два пројекта рјешавају питање егзистенције и сигурног живота на овим просторима. Зато и јесмо овдје да са нашим људима, причамо о тим пројектима, причамо о политици, о томе шта је наша полтика и зашто ми водимо овакву политику, што је важно да се разумије – рекао је Додик.

Годишњем скупу, осим Додика, присуствују потпредсједници СНСД-а Жељка Цвијановић и Радован Вишковић, члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац.

Скупу бијељинског СНСД-а присуствују предсједник Градског одбора Недељко Ћорић, представници СНСД-а у заједничким органима БиХ, као и одборници странке у Градској скупштини, чланови и симпатизери странке, те друге званице.

Архива