Додик о Комшићу: Бошњаци су бирали себи подобног Хрвата

04.06.2019 Актуелно

– Веома је тешко остварити интересе Републике Српске у Предсједништву БиХ у овом саставу. Жељко Комшић је дошао ту на основу неколико сумњивих процеса који су везани за основну ствар да Хрвати чији је он представник оспоравају његов легитимитет, показујући да су у његовој квоти гласова највећи број били Бошњаци. Бошњаци су себи бирали подобног Хрвата – рекао је Додик за АТВ.

Он је истакао да се у Комшићевој политици види велика наклоњеност политичком Сарајеву, а не бављење интересом Хрвата.

– Сама чињеница да су готово све општине у којим је хрватско становништво већинско поручили му да не долази, говори о томе да је он на неки начин делегитимисан – каже Додик.

Он наглашава да „Комшић ужива у једној апстрактној позицији у којој не постоје Срби, Хрвати и Бошњаци, него само грађани а то је најближе томе да постоје само Босанци“.

– Њему није сметало да буде виђени припадник Армије БиХ која је учинила злочине против Срба, због које је из Сарајева протјерано 150.000 припадника нашег народа и борио се против Војске Републике Српске и зато је њему разумљиво да чим се помене нешто о томе, он то блокира на неки ружан начин. Због тога ја не желим превише да разговарам о томе – рекао је Додик.

Архива