Додик: Без Српске нема слободе

23.06.2019 Актуелно

Додик је истакао да је војна операција „Коридор живота“ била величанствена и да су пробојем коридора прије 27 година уједињени дијелови Републике Српске и Србије, чиме је спојен српски народ.

– То је доказ да нико није могао да спријечи нашу повезаност са матицом Србијом. Непријатељи то и данас покушавају али неће успјети – рекао је Додик и додао да је важно обиљежавати дане борбе Срба на овим просторима за слободу.

Он је рекао да је неприхватљиво да се БиХ гради на штету Срба и да се покушава развластити српски народ.

– Само јединство народа може очувати Српску и нико други. Смртоносни ударац Српској могу задати само они међу нама у смислу да поданички продају наш национални интерес другима, али то неће успјети – поручио је Додик.

Он је нагласио да треба вредновати све оне који се боре за српску слободу која никада није била на штету других народа.

– Српска ће опстати само на основу љубави народа према њој јер је Република неупитна – рекао је Додик.

Он је истакао да Србима треба БиХ која ће поштовати Србе као и друге народе, али и њихов идентитет карактер, традицију.

– У тој борби за Српску је много изазова иако је она данас далеко сређенија и без тога не бисмо издржали борбу за своја права – поручио је Додик.

Он је навео да су Србима наметнуте многе ствари, од Суда до Тужилаштва, који недовољно дјелују када је ријеч о процесуирању и одговорности Бошњака.

– Морамо имати веће повјерење једни у друге и имати велике и јаке привреднике који ће направити јака предузећа и запослити наше људе, јер нико их неће запослити у правом смислу ријечи. Тако можемо да градимо Српску, а нипошто на јефтиној радној снази. Радничке плате морају бити веће како бисмо боље живјели. То и јесте идеја пробоја коридора који је темељ онога што треба да радимо – рекао је Додик.

Он је навео да је на том плану важно радити велике инфраструктурне пројекте који показују способност Срске да се развија.

– Док имамо повјерења у институције, имаћемо Српску. Нико није важан персонално, важно је да народ зна и хоће. Нека живе Срби, Српска и Србија и Српска православна црква. Не смијемо одустати од Српске и морамо је више вољети – рекао је Додик.

СРПСКА ЗАХВАЛНА СВИМА КОЈИ СУ ДАЛИ ЖИВОТЕ ЗА ЊЕНУ СЛОБОДУ

Додик је рекао да је Република Српска захвална свима који су дали животе за њену слободу.

– Данас Српска чини све да буде стабилна и развијена. То је најбољи начин да се одужимо онима који су за Српску дали животе, али и онима који данас живе у Српској и у њу имају вјеру – рекао је Додик новинарима.

Он је оцијенио да је операција пробоја коридора била величанствена битка за слободу Срба на овим просторима, те да слобода Срба и Републике нема цијену.

– Она ће бити одсудно брањена на политичком нивоу у интересу свих њених становника који своју будућност виде овдје – рекао је Додик.

Он је навео да су у овој операцији учествовале најбоље јединице Војске Републике Српске које су успјеле у намјери да споје западни и источни дио Републике Српске, а и даље према Србији.

– Погинуло је више од 400 наших бораца, али је битка показала одлучност и жељу да се иде до краја и побједи – рекао је Додик.

Архива