Цвијановић: Веома важно што и Српска има своје мјесто на Економском форуму

07.06.2019 Актуелно

– Међународни економски форум у Санкт Петербургу показује способност Русије да окупи важне политичке личности, као и да се на овом престижном догађају, који окупља представнике бизниса на глобалном плану, размотре најважнији економски изазови, али и укаже на будуће правце развоја – истакла је Цвијановићева.

Цвијановићева је указала да је веома важно што и за Републику Српску има мјеста на оваквим догађајима.

– Поред учешћа на самом Форуму, имамо прилику да разговарамо и са руским компанијама које су важне за реализацију пројеката у Републици Српској какав је пројекат гасификације који договарамо са Гаспромом. Заинтересовани смо и за сарадњу у области дигитализације и на том плану успостављамо одређене контакте, а то је једна од најчешћих тема на сваком догађају који се бави развојем – истакла је Цвијановићева.

С друге стране, каже она, свако ко данас намјерава реализовати велике пројекте, рачуна на Кину као великог инвеститора.

Предсједница Републике Српске и српски члан Предсједништва Милорад Додик учествују на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу.

Они присуствују и на данашњој пленарној сједници Економског форума, на којој су се обратили предсједник Руске Федерације Владимир Путин, предсједник Народне Републике Кине Си Ђинпинг и генерални секретар УН Антонио Гутереш.

Пленарна сједница је централни догађај Економског форума у Санкт Петербургу, на којем и ове године учествују бројни шефови држава, као и више од 200 лидера водећих свјетских компанија.

Након пленарне сједнице, предсједник Републике Српске требало би да се састане са представницима компаније Зарубежњефт.

Архива