Цвијановић: Увијек јединствени у одбрани Српске

02.06.2019 Актуелно

Цвијановићева је истакла да је СНСД, као највећа, најорганизованија и најбоља политичка партија Републике Српске, свјесна да сноси највећи дио одговорности за Српску.

– Поносна сам на оно што је СНСД, партија која се не дијели и онда када имате различите ставове и мишљења. Знате да смо јединствени у свом наступу када је у питању одбрана Републике Српске, њена изградња, али исто тако и очување политичког и уставног капацитета – рекла је Цвијановићева новинарима у Бијељини, гдје присуствује годишњем скупу Градског одбора СНСД-а.

Она је навела да веза са чланством, симпатизерима и грађанима омогућава да од избора до избора СНСД остварује добре изборне резултате и успијева да заврши послове, који су политички задаци.

Цвијановићева је истакла да СНСД данашњим дружењем са чланством странке у Бијељини жели да покаже снагу и опредјељеност да заврши започете активности, али и да присјети неких ствари које су од важности за будуће дјеловање.

– Овај велики скуп људи у Бијељини је доказ да смо велика партија. Сигурна сам да ће СНСД апсолутно побјеђивати“, рекла је Цвијановићева, те додала да се овакви сусрети не дешавају само у изборним кампањама већ сваке године.

Потпредсједник СНСД-а Радован Вишковић сматра да је сазрело вријеме да ова странка у Бијељини има свог градоначелника.

– Сигурно би имали бољу конекцију републичке и градске власти ако од 2020. године градоначелник буде из СНСД-а – рекао је Вишковић, те оцијенио да је бијељински одбор СНСД-а постигао добар резултат на прошлим изборима.

Он је указао да је СНСД током претходних година помагао овај крај и народ, иако није имао свог градоначелника, те најавио да ће то радити и у будућем периоду.

– У Бијељини смо да дамо подршку Градском одбору СНСД, прије свега, нашим активистима, да се захвалимо на добром резултату, да покажемо људима наше јединство и слогу, као и да припремимо организацију за предстојеће локалне изборе – рекао је Вишковић.

Он је истакао да је СНСД једина партија у БиХ која у протеклих 15 година није имала цијепања нити нејединства.

Предсједник Градског одбора СНСД Бијељина Недељко Ћорић оцијенио је да је овај одбор постигао значајан изборни резултат прошле године, те да данашњи долазак високих функционера на годишњи скуп даје нову снагу да се размишља о предстојећим локалним изборима 2020. године, послије којих желе да буду дио владајуће структуре.

– Сигуран сам да ће то много значати за будуће инвестиције, инфраструктурне пројекте који ће се радити на овом простору – рекао је Ћорић.

Он је подсјетио да се политичари мјере према ономе шта оставе иза себе, те да су сигурни да ће данашње генерације оставити историјско дјело, ауто-пут који ће повезати Бијељину са Београдом и Бањалуком.

Архива