Цвијановић: Максимална подршка институцијама културе

18.06.2019 Актуелно

На састанку у Палати Републике разматрана су актуелна питања из области културе, проблеми са којима се суочавају институције од јавног значаја и могућност њиховог превазилажења.

Цвијановићева је истакла да институције од националног значаја имају одличне потенцијале за развој културне мисије, али и образовања и науке, те да им, као репрезентима и промотерима Српске, треба омогућити добре услове за рад.

У том смислу, како је нагласила, све институције Републике Српске пружиће руководствима културних институција максималну подршку, али и понудити конкретна, рационална и реална рјешења која ће допринијети превазилажењу њихових проблема.

Директори установа културе изразили су задовољство што су наишли на подршку свих представника институција Српске, а посебно су се захвалили предсједници Српске што је иницирала заједнички састанак и показала висок степен разумијевања за установе културе.

Данашњем састанку присуствовали су представници министарства просвјете и културе, финансија, министрства за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво, Електропривреде Републике Српске, Регулаторне комисије за енергетику, Градске управе Бањалука, те представници Топлане и Еко топлане Бањалука, саопштено је из Кабинета предсједнице.

Архива