Цвијановић: Компанија Ен-Си-Ар омогућила да Српска постане дио глобалног тржишта

22.06.2019 Актуелно

 

На састанку, који је одржан у сједишту ове америчке компаније, разговарано је о могућностима проширења сарадње и пословања са Републиком Српском, као и о укључивању Српске у свјетске тржишне токове, саопштено је из кабинета предсједнице Републике Српске.

Овом приликом, предсједница Цвијановић је оцијенила да је улазак Ен-Си-Ар компаније на овдашње тржиште, порука и другим компанијама да је Српска погодно мјесто за улагање, те изразила задовљство чињеницом да је радом Ен-Си-Ар Бањалука, Републици Српској омогућено да постане дио глобалног тржишта и да се нађе на листи свјетских дестинација за софтвере, научне иновације и технологије.

Сарадња институција Републике Српске са овом респектабилном компанијом, како је навела, омогућила је отварање нових радних мјеста и запошљавање високообразованог кадра млађе популације, са изванредним техничким и језичким способностима, али и повећала конкурентност Српске у односу на окружење.

На састанку је истакнуто да је Ен-Си-Ар одабрао Бањалуку и Републику Српску као дестинацију због талентоване и стручне радне снаге, телекомуникационе инфраструктуре, посвећености Владе програму подршке запошљавању, те изражено увјерење да ће ово стратешко партнерство дати добре резултате и у будућности.

Компанија Ен-Си-Ар која у Бањалуци успјешно послује од 2016. године и запошљава око 300 људи, резултат је преговора којe је предсједница Цвијановић водила током ранијих посјета Сједињеним Државама, заједно са Представништвом Републике Српске у Вашингтону, наводи се су саоштењу.

У наставку посјете, предсједница Републике Српске ће у Вашингтону, у одвојеним сусретима, разговарати са представницима институција САД-а.

Архива