Цвијановић-Дојч: Неформирање власти кочи напредак БиХ

26.06.2019 Актуелно

На састанку је разговарано и о безбједносним изазовима у БиХ и региону, са нагласком на актуелну мигрантску кризу, тероризам и повратак држављана БиХ са страних ратишта.

У разговору са Дојчом, Цвијановићева је истакла да су међусобно уважавање и поштовање дејтонског Устава основ функционисања БиХ, те да је захваљујући децентрализованој структури коју је успоставио Дејтон омогућено да БиХ функционише у миру.
Предсједница Српске је истакла да неформирање легитимне власти кочи напредак БиХ на њеном европском путу и онемогућује реализацију пројеката, који су важни за унапређење животног стандарда грађана оба ентитета.

Цвијановићева је упознала саговорника о плановима за изградњу Меморијалног комплекса Доња Градина, истакавши да ће овај значајан пројекат заједнички реализовати Република Српска и Србија.

Предсједница Републике Српске, у оквиру посјете САД-у, разговарала је и са представником УСАИД-а задуженим за Европу и Евроазију, Александром Соколовским.

На састанку је разговарано о унапређењу досадашње сарадње у циљу економског развоја и запошљавања кроз привлачење домаћих и страних инвеститора.

Цвијановићева је истакла да су институције Републике Српске посвећене даљем провођењу економско-социјалних реформи, те побољшању привредног амбијента, као и животног стандарда свих грађана, саопштено је из Кабинета предсједнице Републике Српске.

Архива