Вишковић-Милер: Кључни приоритет – реформа здравственог сектора

08.05.2019 Актуелно

Вишковић је у разговору са потпредсједником Свјетске банке за Европу и централну Азију Сирилом Милером и директором ове институције за БиХ и Црну Гору у региону Европе и централне Азије Емануелом Салинасом захвалио за досадашње пројекте који су уз подршку Свјетске банке реализовани у Српској или је њихова реализација у току, као и на спремности да у потпуности подржи приоритете Српске.

На састанку је наглашено да су постигнути значајни резултати у свим реформским областима, а као позитивни примјери наведени пројекти опоравка од поплава, енергетске ефикасности, те подршке запошљавању, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Саговорници су оцијенили да је реструктурисање „Жељезница Републике Српске“ један од најуспјешнијих пројеката Свјетске банке и да може да послужи као одличан примјер за друга јавна предузећа.

Реформа Инвестиционо-развојне банке Републике Српске, као компонента пројекта банкарског сектора, у врху је приоритета Владе Српске и очекује се да у првој половини ове године радна група Владе и мисија Свјетске банке предложе најбоље рјешење.

Милер је изразио спремност да Свјетска банка са Владом Републике Српске ради на зацртаним реформским правцима, наводећи да се у потпуности уклапају у Стратегију партнерства Свјетске банке са БиХ и Републиком Српском, која се заснива на три области – повећање ефикасности јавног сектора, креирање услова за убрзање раста приватног сектора, те изградња отпорности на природне катастрофе, наводи се у саопштењу.

Архива