Вишковић: Форум дијаспоре – прилика за унапређење сарадње, посебно у привреди

29.05.2019 Вијести

Вишковић је нагласио да је вишеструк значај организовања Другог форума дијаспоре, посебно уважавајући чињеницу да он окупља еминентне људе, представнике свих сфера друштва, прије свега, привреднике, људе са наших простора који су успјешни предузетници у иностранству.

– Заиста очекујем да ћемо послије овог форума, већ у скорије вријеме, имати конкретне резлутате – на примјер да фирме које имају наши људи у иностранству и домаће фирме остваре контакте и добру сарадњу како би се на подручју Републике Српске реализовала одређена улагања – истакао је премијер Српске.

Он је оцијенио да би се на тај начин, новим улагањима, повећала запосленост, а у крајњој линији бруто домаћи производ, што је један од кључних приоритета Владе Републике Српске.

Други форум дијаспоре, који ће сутра бити отворен у Бањалуци, требало би да окупи 200 учесника из више од 30 земаља, а разговараће се о темама од интереса за Републику Српску и њену дијаспору.

Форум дијаспоре окупља Србе из матице и иностранства, као и све стране држављане који изучавају српски језик, историју и културу, а заинтересовани су за развој Републике Српске.

Архива