Ковачевић: Комшић окачио „мачку о реп“ здрав разум

13.05.2019 Актуелно

– Како другачије протумачити ту изјаву, с обзиром на то да су суштина Дејтонског споразума његови анекси од којих је један Устав БиХ у којој сви ми данас живимо – изјавио је Ковачевић Срни.

Комшић, као неко ко је завршио Правни факултет, каже Ковачевић, требало би да зна да је у праву битнији онај у чије се име потписује од онога ко само ставља тај потпис.

Ковачевић је нагласио да су јуче у касарни „Козара“ у Бањалуци, на обиљежавању Дана Војске Републике Српске /ВРС/ и Дана Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ, у складу са законом била сва обиљежја Војске Републике Српске, укључујући све ратне заставе ВРС.

– Ту апсолутно не постоји ништа спорно. Трећи пјешадијски /Република Српска/ пук баштини традицију ВРС и то ће наставити да ради, јер је ВРС светиња за све грађане Републике Српске – истакао је Ковачевић у изјави за Срну.

Он је констатовао да је политичком Сарајеву неприхватљиво све што асоцира на Републику Српску, због чега су и услиједила хистерична реаговања на изјаву српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика у вези са Дејтонским споразумом.

– Република Српска никада више неће пристати на преношење надлежности на ниво БиХ, нити ће дозволити оснивање било какве нове институције са префиксом БиХ, а учиниће све да врати надлежности које су јој отете – поручио је Ковачевић.

Ковачевић је подсјетио да Република Српска никада није позивала на рат и да то никада неће чинити.

– Република Српска жели мир и увијек је све радила да се мир одржи. Српска само жели прилику и могућност да нам нико не оспорава наша права да се изборимо за бољи живот свих грађана -закључио је Ковачевић.

Додик је онима који би да критикују његове изјаве и тумаче Дејтонски споразум, а да га нису ни прочитали, поручио јуче да Оружане снаге БиХ нису тековина Дејтонског споразума.

Архива