Цвијановић: Свенародна улога центра „Патријарх српски Павле“

25.05.2019 Актуелно

Цвијановићева је изразила задовољство што је могла да присуствује отварању објекта који је, како је навела, настао као резултат заједничког рада вјерника, свештенства, институција Брчко дистрикта и Владе Републике Српске, али и привредника и извођача радова.

– Сигурна сам да ће улога овог центра бити велика, и духовна и административна и културна. Али, дубоко вјерујем да ће та улога бити свенародна, да ће свако моћи да се идентификује са овим центром, да ће моћи да свједочи да он служи својој сврси – рекла је Цвијановићева новинарима након отварања овог центра.

Она је истакла да је поносна што је као предсједница Владе у претходном мандату прошле године на одређен начин допринијела да се обезбиједе средства која су била потребна за завршетак свих радова.

– Та средства смо издвојили из клиринга и износила су око 500.000 КМ уз одређене интервенције које су постојале у претходном периоду. Представљало је и то значајну суму финансирања од укупне суме која је износила негдје 1,8 милиона КМ – напоменула је Цвијановићева.

Она сматра да је важно што је народ који се данас окупио на отварању препознао важност и улогу овог Центра.

Архива