Радмановић: СДА не жели СНСД у власти

15.04.2019 Актуелно

– То значи да извршна власт остаје у техничком мандату не знамо до када. То је губитак за читаву БиХ. Све што из СДА траже, више је од онога што је нормално у преговорима и доказује да они све раде против формирања те власти – рекао је Радмановић за данашњи Глас Српске.

Он је нагласио да је захтјев СДА о повећању броја министара њихов адут да не дође до договора.

– Број министарстава се зна. Шта је равноправније за три конститутивна народа, него да расподјела министарстава буде по три за сваки? О томе уопште не треба расправљати. У најновију причу о повећању броја министарстава не вјерују ни предлагачи. На то неће пристати не само СНСД, него нико из Српске – поручио је Радмановић, који је и потпредсједник СНСД-а.

На питање када би могло доћи до напретка, Радмановић је рекао да не очекује да се о томе озбиљно расправља прије јуна, с обзиром на то да предстоје празници – Васкрс, 1. мај и 9. мај, што онемогућава нормалан рад и договор лидера странака.

Коментаришући усвајање плана рада Савјета министара у техничком мандату за ову годину, у којем је један од приоритета активација Акционог плана за чланство у НАТО, Радмановић је рекао да то никада неће бити завршено ако је један народ против.

– Ту се губе мјесеци и свађамо се ни за шта. Ово је још једна подвала сарајевске екипе у плану рада непостојећег Савјета министара и показатељ да и ово мало Срба што је ту и не чита оно за шта диже руке. То је непотребно трошење енергије – истакао је Радмановић.

Коментаришући изјаву министра безбједности у Савјету министара у техничком мандату Драгана Мектића да би „БиХ и Србија требало да уђу у НАТО“, Радмановић је рекао да то показује да Мектић не зна о чему говори и да је залутао – и политички и стручно.

Архива