Негативне појаве свести на минимум

29.04.2019 Актуелно

– Обавеза свих нас је да правимо амбијент којим ћемо предуприједити неке ствари. Било је немилих и тешких ситација, посебно ако се говори о убиству и то показује да одређена „звона звоне“ – рекла је Цвијановићева у Бањалуци.

Одговарајући на питање о стању безбједности у Бањалуци у контексту убиства привредника Славише Крунића и слика о премлаћивању конобара, она је истакла да је важно доћи до јасне слике о томе шта се десило, ко стоји иза тога, да се то расвијетли, те пронађу и казне починиоци.

Цвијановићева је навела да стање безбједности није ствар која је фиксна, односно да се данас каже одређена оцјена и да се за неки период, од три или пет мјесеци, понови та иста оцјена.

– То опет упућује да је обавеза институција да стварају бољи и безбједнији амбијент, али и да се у случају одређених починилаца брзо дође до њих, да полиција одради свој дио посла, а онда свакако и правосуђе – рекла је Цвијановићева.

Она је истакла да осуђује сваку врсту насиља и да постоје начини да се одређене ствари спријече и санкционишу у складу са тежином дјела, те апеловала да институције раде на тај начин.

Архива