Цвијановић: Интерес мирна и стабилна Српска

30.04.2019 Актуелно

 

Она је у обраћању навела да је важно његовати традицију и обичаје јер се и тако чува Српска.

– Важно је наше окупљање и сарадња јер кад смо заједно увијек смо јачи и организованији, те на истом задатку. Та веза није само институционална, већ желимо да буде видљива на сваком плану – поручила је Цвијановићева.

Предсједница Српске je истакла да неће изостати институционална подршка Трећем пјешадијском /Република Српска/ пуку Оружаних снага БиХ и његовим важним пројектима.

– Циљ је да се договарамо, будемо заједно и на истом задатку, како на плану очувања традиције и вриједности на којима почива Српска, тако и на пољу безбједности и свему што чини свеукупну стабилност Републике – рекла је Цвијановићева новинарима након пријема.

Она је навела да је на састанку са представницима Трећег пука разговарано о важним пројектима, међу којима су радови када је ријеч о Спомен-соби страдалим припадницима Војске Републике Српске у касарни „Козара“, те на уређењу тамошњег музеја.

Цвијановићева је изразила захвалност припадницима Оружаних снага БиХ из Српске и свима који су посвећени очувању мира, стабилности.

Она је подсјетила да предсједник Српске има улогу у свему што данас ради Трећи пук и нагласила да ће то бити настављено.

– Идемо у сусрет важним догађајима, а то су 12. мај – Дан Војске Републике Српске, као и Видовдан који је крсна слава Војске. Планирали смо активности институција у вези са важним датумима – рекла је Цвијановићева.

Цвијановићева је указала да су пред Српском велики политички и економски изазови.

Предсједница Републике Српске је припадницима Трећег пука честитала Васкрс и пожељела успјех на професионалном плану.

Она је уочи пријема обишла спомен-собу у којој су имена страдалих припадника Војске Републике Српске, као и музеј, а тим поводом уручен јој је и пригодни поклон.
Командант Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ Милан Радојчић захвалио је Цвијановићевој за посјету, нагласивши да та војна формација његује и баштини традицију Војске Републике Српске и српског народа.- Сарадња са предсједником и осталим институцијама Српске је на доста високом нивоу, а закључак је да је требамо додатно побољшати – навео је Радојчић.

Он је навео да сједиште Трећег пука треба бити мјесто на којем ће младе генерације моћи да сазнају истину о одбрамбено-отаџбинском рату и Војсци Републике Српске.

– То је био праведан рат из потребе да се очува Српска и српски народ на овим просторима – објаснио је Радојчић.

Састанку у касарни „Козара“ присуствовали су и бројни официри Оружаних снага БиХ, министар рада и борачко-инвалидске заштите Српске Душко Милуновић и министар унутрашњих послова Српске Драган Лукач.

Архива