Ковачевић: Улога Хашког трибунала је била све друго осим да донесе правду

20.03.2019 Актуелно

Кометаришући доживотну казну затвора која је данас изречена првом предсједнику Републике Српске Радовану Караџић, Ковачевић је нагласио да су Срби највеће жртве распада Југославије, од Словеније до Космета, а да за то нису добили никад правну сатисфакцију.

– Сигуран сам да ће се за некога ко је потпуно необјективан и апсолутно пристрасан у будућности у српском народу говорити да је објективан као Хашки трибунал. О том трибуналу ће судити историја на начин да ће све који су учествовали у његовом раду бити срамота што су били дио политичког фалсификата – рекао је Ковачевић.

Он сматра да је добра ствар што је ово дефинитивно крај Хашког трибунала и да се добија прилика да се у БиХ дође до било какве врсте помирења.

– У несрећном грађанском рату у БиХ је погинуло око 100.000 људи, а да је од тога више од 30.000 било Срба. Мање од два одсто је пресуда за злочине над Србима и ово сасвим довољно говори каква је улога била Хашког трибунала. Она је била све друго, осим правда – закључио је Ковачевић.

 

Архива