Србија и Српска усмјерене на стабилизацију региона

19.03.2019 Актуелно

Додик је истакао да је сарадња Српске и Србије у протеклих неколико година најбоља до сада и захвалио државном руководству Србије на помоћи и подршци. Он је нагласџио да ће договореним пројектима бити комплетирана замисао да у свакој општини у Српској буде реализован пројекат средствима Србије.

– Србија и Република Српска имају сарадњу која стабилизује читав овај простор – рекао је Додик.

Навео је да је разговарано и о односима БиХ и Србије и подсјетио на проблем границе између двије земље.

Вучић је рекао да је на састанку разговарано о свим важним питањима у региону, те да је закључено да је регионална стабилност основни предуслов за све друге процесе.

Предсједник Србије је најавио да половином јуна почињу радови на градњи ауто-путу Београд – Бањалука и Београд – Сарајево, у траси Кузмин – Сремска Рача.

Он је истакао да ће Србија у овој години упутути Српској око 32 милиона евра бесповратних средстава.

– Добили смо нови приједлог од Додика и Владе Српске и договорили смо се да Србија у току ове године уради сљедеће ствари – изградња вртића у Градишци, амбуланте на Петрићевцу у Бањалуци, омладински камп у Шипову, реконструкција школе у Теслићу, дворане у Бијељини, Зворнику, реконструкција вртића у Власеници… Наиме, желимо да помогнемо свакој општини у Републици Српској, а и општинама у Федерацији БиХ, попут Гламоча и Дрвара – рекао је Вучић.

Говорећи о БиХ и формирању власти на нивоу БиХ, Вучић је изразио наду да ће Савјет министара бити што прије формиран.

Архива