Кошарац: Мектићеве изјаве могу да доведу до веома „турбулентних“ односа

24.03.2019 Актуелно

 

– Свједоци смо свих ових претходних година да је министар Мектић у јавност излазио са информацијама које су знале да узнемире, а да ли ће поступити у складу са закључком и одлуком Предсједништва БиХ, заиста не знам у овом тренутку – изјавио је Кошарац Срни.

Он је напоменуо да је Предсједништво БиХ поступило у складу са законом и надлежностима које има када је од Министарства безбједности затражило свеобухватну информацију о наводима изнесеним у јавности о активности Безбједносно-обавјештајне агенције Хрватске и генералног конзула у Бих о наводном врбовању селефија за кријумчарење наоружања у БиХ.

– Дефинитивно ћемо пратити да ли ће се захтјев Предсједништва БиХ испоштовати – додао је Кошарац.

Мектић је јуче изјавио Срни да ће наредне седмице одговорити на захтјев Предсједништва БиХ, напомињући да „неке операционе податке не може достављати“, али да ће доставити у мјери колико може да се каже, те да је, према његовим сазнањима, захтјев из Предсједништва стигао 22. марта.

Предсједништво БиХ је 18. марта затражило од Министарства безбједности да му у року од три дана достави свеобухватну информацију о наводима изнесеним у јавности. Према сазнањима Срне из извора блиских Министарству безбједности, дан касније, 19. марта, стигао је захтјев.

Архива