Предсједница у Зворнику – Отворен вртић „Наша радост“

01.03.2019 Актуелно

 

Састанку у згради Градске управе Зворник присуствовао је и замјеник градоначелника Бојан Ивановић.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да је републичка власт у том граду протеклих неколико година реализовала бројне важне пројекте вриједне близу 120 милиона марака и да ће улагања бити настављена.

– Републичка власт је овдје на локалном нивоу оставила иза себе много урађених пројеката, реконструисаних школа, изграђених путева, рјешавања разних комуналних и инфраструктурних проблема, а став институција Републике Српске јесте да се наставе улагања неопходна за побољшање услова живота наших грађана – рекла је Цвијановићева након разговора са градоначелником Зворника Зораном Стевановићем.

Она је навела да су данас дефинисали шта ће у Зворнику бити урађено у наредном периоду, уз подршку републичке власти.

 

– И раније смо интервенисали када је ријеч о Болници и поново ћемо да би се заокружио тај пројекат и уз реконструкцију планирамо и доградњу одређеног дијела, као и набавку опреме која је потребна да би Болница функционисала према савременим стандардима у здравству – истакла је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, у Зворнику ће се радити на санирању још неколик школа.

– Све што је локална заједница испоставила као захтјев за боље услове живота грађана ми постепено рјешавамо, а међу тим великим пројектима је зграда алтернативног смјештаја и рјешавање једног сеоског водовода који је значајан за повратничка насеља – најавила је Цвијановићева.

Помоћ је најављена и у вези са уклањањем велике депоније која представља проблем локалне заједнице.

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић рекао је да је са предсједницом Републике Српске Жељком Цвијановић, током њене прве посјети граду у овој функцији, разговарао о бројним пројектима у које је Влада Српске, док је Цвијановићева била премијерка, уложила знатна средства.

Према његовим ријечима, сагледано је шта је досад урађено на започетим пројектима и предочени су будући пројекти који су приоритетни за Зворник.

– Наша добра сарадња са Владом и свим институцијама Републике Српске наставља се са циљем да град учинимо што бољим и обезбиједимо останак и опстанак људи на овим просорима – рекао је Стевановић.

Након разговора, Цвијановићева и Стевановић су са сарадницима обишли Дјечији вртић „Наша радост“, гдје су озваничили почетак рада ове предшколске установе.

 

У изградњу вртића локална управа уложила је 700.000 КМ, док је Влада Републике Српске обезбиједила 200.000 КМ за опремање ове предшколске установе.

Цвијановићева је рекла да је завршетак изградње овог вртића дефинитивно добар показатељ односа локалних власти, али и руководства ове предшколске установе како се треба односити према дјеци.

– Представници градске власти су кроз улагања на локланом нивоу, али и, тражећи подршку са републиког нивоа, прикупили и удружили средства, обезбиједивши простор за најмлађу популацију који задовољава све потребне стандарде – истакла је Цвијановићева.

 

 Према њеним ријечима, оно што је посебно важно јесте да је на овај начин ријешена листа чекања и да у Зворнику више нема дјеце која су ној.

Цвијановићева је истакла да је изградњом вртића заокружена једна цјелина у коју су уложена огромна средства.

– С обзиром на то да се улаже у најмлађу популацију то је и подршка свакој породици. Родитељи ће убудуће своју дјецу моћи да оставе у овој установи и безбрижно оду на посао, јер знају да им дјеца бораве у добрим условима са високим стандардима – рекла је Цвијановићева.

Она је истакла да је то подршка, не само породицама, него и амбијенту у којем се живи и гради, водећи рачуна да је вртић полазно мјесто.

 – У вртићу дјеца науче много тога, стварају одређене навике, да би касније кроз основно и средње образовање, а код неких и високо, добили формиране личности у друштву – рекла је Цвијановићева.

Нагласила је да је посебно радује што је Зворник подигао високи стандард када је у питању обухват дјеце укључене у предшколски програм, односно припремни програм пред полазак у школу.

Цвијановићева каже да је намјера да се сваке године и даље повећава обухват дјеце у Републици Српској која ће проћи кроз припремни програм, да би се спремила за наставни процес.

Архива