Нова болница у Добоју унаприједиће здравство регије

14.03.2019 Актуелно

 

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је да свједочимо важном догађају, који је за многе некад био и нестваран.

– Ова болница добиће најсавременију опрему. Овдје су се среле наша жеља и потреба и способност кинеских партнера да изграде овај објекат. Добој заслужује ову болницу. За 36 мјесеци овдје ћемо се поново нађи, на понос свих нас – рекао је Додик.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић нагласио је да је преко 800 милиона марака уложено је у здравствени сектор Српске откако је СНСД са коалиционим партнерима на власти.

– Привилегија је учествовати у оваквим пројектима какав је овај у Добоју – рекао је он.

Он је поручио да ће грађани Добоја имати најсавременије услове за лијечење, достојних 21. вијека.

– Здравствени радници ће моћи да покажу сва своја знања користећи најсавременију технологију и опрему. Градњом ове болнице здравствени сектор не зауставља инвестиције. Градићемо болнице у Зворнику, Фочи и Градишци – навео је он.

Претходно су министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић и директор компаније „Чајна синофарм“ Ли Цхан, потписали уговор за пројектовање, изградњу и опремање нове зграде добојске болнице.

Министар здравља Републике Српске Ален Шеранић истакао је да Влада Српске наставља храбро да улаже у здравство Српске.

– Желим све да вас позовем да се за три године овдје поново састанемо и прославимо отварање објекта нове болнице „Свети апостол Лука“ – рекао је Шеранић.

Директор компаније „Чајна синофарм интернешнел корпорејшн“ Ли Цхан изразио је задовољство због пројекта изградње нове болнице у Добоју.

– Ми смо највећа кинеска компанија која се бави медицинском и здравственом опремом. Бавимо се и међународним фармацеутским пословањем – рекао је он.

Амбасадор Кине у БиХ Ђи Пинг рекао је да први пут присуствује оваквом догађају.

Честитао је премијеру Српске, предсједдавајућем Предсједништва БиХ и институцијама Српске на овако великом догађају.

– Односи Кине и БиХ су кренули путем брзог развоја – додао је он.

Пројекат изградње по принципу „кључ у руке“ представља један од најзначајнијих подухвата Владе Српске у здравственом систему, с циљем изградње модерне, савремено опремљене болнице за пружање квалитетних здравствених услуга по највишим стандардима, грађанима Добоја и сусједних општина.

Радови на изградњи нове болнице трајаће 36 мјесеци.

Архива