Додик: СНСД упоран у одбрани дејтонских вриједности

05.03.2019 Актуелно

Додик је подсјетио да је 1996. године, у веома сложеним друштвено-политичким околностима, донесена одлука о формирању Савеза независних социјалдемократа.

Он је истакао да је СНСД остао упоран у одбрани дејтонских вриједности.

– Видљиво је да смо формирани да радимо на бази јачања Дејтонског мировног споразума. Тада Дејтонски споразум многи у Републици Српској нису прихватали, али ми смо знали да је он кључ опстанка Српске и функционисања БиХ – истакао је он.

Додик је навео да је СНСД почео са 50 чланова, који су били неопоходни да би се извршила регистрација странке, а да данас има 192.707 чланова.

– Све године нашег постојања су године нашег успјеха. Немамо ниједну годину са падом чланства, увијек је то био раст, из године у годину. Једна смо од највећих партија у региону – рекао је Додик.

Он је нагласио да је СНСД одлучујући политички фактор свих процеса у БиХ и да је, за 23 године постојања, 15 година носилац власти у Српској.

– Наше политичке вриједности почивају на парламентарној демократији. Данас у Републици Српској, под водством СНСД-а, можемо да се окренемо иза себе и видимо многе капиталне ствари – навео је Додик.

Он је рекао да Савез независних социјалдемократа на прошлим изборима забиљежио најбољи резултат.

– Наше побједе за предсједника Републике Српске и српског члана Предсједништва БиХ једне су од највећих у историји избора у БиХ. Имаћемо и предсједавајућег Савјета министара – рекао је Додик и додао да СНСД све што чини чини у циљу јачања Српске.

Архива