За јачање суверенитета Српске

15.02.2019 Актуелно

Додик је поводом медијских навода да би СНСД могао постати дио мреже суверенистичких партија коју у Европи предводи Стив Бенон, бивши стратег предсједника САД Доналда Трампа, изјавио да је СНСД за суверенитет Републике Српске, а да су „остале конструкције дио маштовитости доконих“.

Он је за „Политику“ рекао да је са онима који идеолошки гравитирају тој групи странака умногоме сагласан, а најприје са потребом јачања суверенитета држава и народа.

Додик је напоменуо да је СДП БиХ учинио све да СНСД буде искључен из Социјалистичке интернационале, гдје, како је нагласио, никада није било дозвољено да СНСД изнесе неки проблем нити је ова политичка партија уважавана.

Додик, који је и српски члан Предсједништва БиХ, у понедјељак, 11. фебруара, састао се у Бечу са предсједником Слободарске партије и аустријским вицеканцеларим Хајнцом Кристијаном Штрахеом са којим је разговарао о потреби јачања сарадње ове двије партије, као и продубљивању и јачању односа Аустрије и Републике Српске.

Истог данас представници СНСД-а, Слободарске партије Аустрије и италијанске Сјеверне лиге договорили су да ове три странке интензивирају сарадњу, посебно у оквиру међусобне подршке у погледу проширења ЕУ, мигрантске кризе и заштите европских вриједности, као и у економско-социјалној области.

Архива